Foråret vender tilbage

Udsigt til sol og tocifrede temperaturer

Årets første forårsmåned har budt på solskin og lune temperaturer. Og den tendens fortsætter i denne uge. Men inden vi kan nyde forårssol og fuglesang i temperaturer på op mod 15 graders varme, skal vi gennem en omgang ustadigt vejr mandag og tirsdag.

- Vi har rigtigt forår i vente, men først skal vi igennem et par dage med meget vind, siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Bill Vejdegren.

Mandag blæser en kølig vind fra vest og nordvest, men det kan alligevel gå hen og blive en solrig dag, hvor temperaturerne lægger sig mellem 5 og 10 grader. Varmest bliver det i de østlige egne.

Tirsdagen bliver det stadig ret blæsende med op til en hård vind ved kysterne, og temperaturer mellem syv og 12 grader.

- Tirsdag begynder grå om formiddagen, og der kan komme stedvis regn. Men det klarer lidt op. Der passerer en varmfront, og den kommer med foråret, forsikrer vagtchefen.

Flot og solrigt forårsvejr
Det betyder, at vi onsdag, torsdag og fredag får flot og solrigt forårsvejr, med temperaturer mellem 10 og 15 grader. Vinden aftager samtidig, og det holder tørt. Der er dog et lille men:

- Til gengæld bliver nætterne kølige, fordi det bliver klart vejr med svag vind. Omkring frysepunktet. De fleste steder, når vi nok ikke under frysepunktet, men det kan ske nogle steder, lyder det fra Bill Vejdegren.

Marts har i det hele taget været mildere end normalt:

- Temperaturen ligger over det normale for marts. Men 15 grader i marts er ikke usædvanligt. Det er bare den gode side af marts, siger vagtchefen ved DMI.

Middeltemperaturen for marts 2012 ligger foreløbigt på 4,5 grader. Det er 2,4 grader over normalen for måneden.