Forældre til hjerneskadet raser mod Århus Kommune

Forældrepar kan ikke få lov at træne hjerneskadet datter i hjemmet, selvom de har lægernes ord for, at hun ikke kan være i en institution.

Henry og Veronica Thorsteinssons datter Amy har Downs syndrom og et nedsat immunforsvar. Derfor kan hun ikke være i en offentlig institution. Det bekræfter flere læger ifølge forældrene.

Alligevel har Århus Kommunes udredningsteam afvist, at forældrene kan få tilskud til at træne datteren i hjemmet. Metoden, som forældrene benytter, er den såkaldte Akrobat. Den tilbydes af firmaet Ergoment, og bygger ifølge ejeren Pernille Kvist på anderkendte principper fra fysioterapi, ergoterapi og psykologi.

- Det er som om det er en holdning fra kommunen, at man ikke vil støtte hjemmetræning, siger Pernille Kvist til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mandag og tirsdag fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND om familier i Århus Kommune, der har fået afslag på hjemmetræning efter det amerikanske firma Family Hope Centers metoder.

Kommunen har politianmeldt Family Hope Center, fordi den frygter, at metoderne skader barnet.

Favrskov Kommune giver dog støtte til forældre, som benytter sig af træningen. Det gør Odense, Aalborg, København og Viborg Kommuner også.

Du kan se mandagens og tirsdagens tv-indslag ved at klikke i boksen ovenfor til højre.

Se desuden mere i onsdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.