Folkene bag lovlige gaderæs vil de ulovlige løb til livs

Arrangørerne af lovligt gaderæs i Randers ryster på hovedet over de bilister, der lørdag aften kørte ulovligt i Søften ved Hinnerup

Lovlige gaderæs med masser af lir og glade kørere er ved at være en fast tradition på Frederiksdalsvej i det sydlige Randers, men for nogen unge mennesker med benzin i blodet er det stadig ikke nok. Det så politiet desværre lørdag aften i Søften ved Hinnerup.

Her mødtes en gruppe bilister for at køre ulovligt på offentlig vej, og en 27-årig mand blev fra et skjul målt til at køre 107 km/t, hvor han måtte køre 50 km/t. Det ulovlige alternativ ærgrer arrangøren af ræs i Randers.

- Vi skal sørge for, at forholdene er der til lovlige ræs, og så er det op til folk, om de vil støtte op om dem. Men jeg kan ikke forstå, at man vil sætte sin bil og kørekort på spil og få en kæmpe bøde, siger Michael Overgaard fra Racedays, der på landsplan arrangerer 20 lovlige løb om året.

Heriblandt er så flere løb i Randers, og han håber på, at de kan være med til at komme det ulovlige alternativ, som det man så i Søften lørdag, til livs.

Michael Overgaard fra Racedays er uforstående over for dem, der stadig har behovet for at køre ulovlige gaderæs. 
Michael Overgaard fra Racedays er uforstående over for dem, der stadig har behovet for at køre ulovlige gaderæs. 

- Jeg ryster lidt på hovedet over og kan simpelthen ikke forstå det. Der vil altid være nogen, som vil være på tværs, men det er min opfattelse, at størstedelen gerne vil de lovlige ræs, siger Michael Overgaard.

Ifølge ham er der gjort rigtig meget for at gøre ræssene på Frederiksdalsvej interessante for alle. Det koster 100 kr. at deltage, og der er meget få krav til bilerne, inden de kan køre ud på den omkring 200 m strækning i en duel mod en anden.

- Der er fuldt skrald på i fire timer, og vi kan mærke, at det er det, kørerne kommer for, lyder det fra arrangøren.

Du kan se klip fra de lovlige gaderæs i indslaget øverst på siden.