Foghs motorvej pløjer gennem fredet skov

Statsministeren bruger naturhensyn som argument for at føre motorvej gennem Silkeborg. Men Foghs linje går gennem fredet skov.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil beskytte Gudenådalen for en motorvej, men Foghs foretrukne linjeføring, Kombilinjen, går gennem en skov, der er beskyttet af EU-regler.

Socialdemokraternes lokale folketingsmedlem fra Silkeborg, Thomas Jensen, kan ikke se, at Foghs linjeføring er den bedste for naturen.

- De fleste danskere, som ikke kender Silkeborg, tror, at Kombilinjen er meget mere naturskånsom. Men os, der bor her, kan se de naturområder, vi mister med Kombilinjen, siger Thomas Jensen.

Naturhensyn var ellers Foghs bærende argument, da han i efteråret 2006 skar igennem flere års debat og sagde, at den resterende del af motorvejen mellem Århus og Herning skal gå
gennem Silkeborg. Alternativet er at føre motorvejen over Gudenådalen, hvilket Anders Fogh Rasmussen med opbakning fra Danmarks Naturfredningsforening er arge modstander af.

Men Kombilinjen, som Fogh kæmper for, går gennem Nordskoven, som er et habitatområde, der er en del af EU's Natura 2000 naturbeskyttelsesprogram.

TV 2 | ØSTJYLLAND's særlige hjemmeside-del om den kommende motorvej ved Silkeborg.