Fogh på besøg i Gellerup

Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger Århus-bydelen Gellerup, der i de seneste døgn har været ramt af uroligheder.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger blandt andet Århus-bydelen Gellerup under sin integrationstur rundt i Danmark.

Under dagens besøg i den århusianske bydel besøger Fogh blandt andet Bazar Vest, som er hjemsted for en række forretninger drevet af folk med indvandrerbaggrund. Bazar Vest var i første omgang ikke en del af programmet for statsministerens turné, og besøget er derfor først kommet i stand i sidste øjeblik.

Netop Gellerup har i de seneste dage været skueplads for en del uroligheder forårsaget af unge indvandrere. I weekenden blev brandfolk i flere tilfælde angrebet med sten efter at være rykket ud til påsatte brande, og så sent som i aftes blev der kastet sten efter en bybus på Edwin Rahrs Vej.

Under dagens besøg i Østjylland besøger Anders Fogh Rasmussen også Steens Furniture i Kjellerup, Silkeborg Handelsskole, virksomheden Sanistål i Silkeborg samt iværksættercentret Nyvirk i Brabrand.