Fogh: Motorvej kan danne skole

Eksemplet med at lede en ny motorvej uden om Gudenådalen vil indgå i beslutninger om store trafikanlæg i fremtiden, siger statsministeren.

Beslutningen om at lede en ny motorvej ved Silkeborg uden om Gudenådalen kan få betydning for fremtidens trafikpolitik. Det siger statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i et interview til Danmarks Naturfredningsforenings medlemsblad.

- Når man laver samfundsøkonomiske beregninger på et projekt som dette, så indregner man ikke de naturværdier, som vil gå tabt. Jeg ved godt som økonom, at det er vanskeligt at værdisætte naturen, men når den slet ikke tillægges nogen værdi, så er det en fejl. Derfor tror jeg, at eksemplet med Gudenådalen og dens naturværdier vil indgå i fremtidige beslutninger om større trafikanlæg, siger Anders Fogh Rasmussen.

Regeringen besluttede for nylig, at den planlagte motorvejsforbindelse mellem Herning og Århus ikke skal anlægges i den fredede Gudenådal, men i stedet ledes gennem dele af Silkeborg By.

Beslutningen er i direkte modstrid med Vejdirektoratets entydige anbefaling og den hidtidige kurs fra regeringspartiernes trafikordførere. /ritzau/