Fodgængerfelter nedlægges på stribe

Blandt andet i Århus er der sløjfet fodgængerfelter på veje med begrænset trafik. Dansk Fodgængerforbund kræver et alternativ.

De hvide striber på tværs af vejene kan skabe falsk tryghed, derfor er flere kommuner begyndt at nedlægge mange af de traditionelle fodgængerfelter. Det skriver dagbladet metroXpress.

- Almindelige fodgængerfelter uden signalregulering (rød/grøn, red.) giver flere ulykker. Også selv om feltet er udstyret med blinkende advarselslys, siger civilingeniør Anders Gaardbo fra Vejdirektoratet med henvisning til flere undersøgelser, der dokumenterer det.

Dansk Fodgængerforbund stiller sig dog tvivlende over for undersøgelserne.

- Det kan godt være, at det virker generelt. Men hvad med de allersvageste trafikanter Børnene, gangbesværede ældre og handikappede. Hvis kommunerne vil nedlægge fodgængerfelter, skal de erstattes med noget andet og bedre, siger formand for Dansk Fodgængerforbund Mikael le Dous, der frygter, at kommunerne blot vil spare penge.

I Århus har man de seneste tre-fire år sløjfet fodgængerfelter ved vejomlægninger og på veje med lidt trafik, oplyser Pablo Celis, ingeniør i Trafik og Veje, Århus Kommune.