Foden af speederen: Der er ekstra fartkontrol i denne uge

Politiet udfører fra mandag til søndag en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser. Det sker for at sænke antallet af uheld på vejene

Den øgede fartkontrol foregår primært på veje, hvor der ofte sker uheld, eller hvor der tit køres for stærkt. Arkivfoto.

Der kan meget vel være en bøde i vente, hvis man ikke holder ekstra godt øje med sit speedometer i denne uge. Politiet øger nemlig mængden af fartkontrol fra mandag til søndag. 

Formålet med indsatsen er at nedbringe antallet af mennesker, der dør eller kommer til skade i trafikken. 

Læs også Mille gav ung pige førstehjælp: Jeg troede at jeg ville gå i panik

Kontrollen har desuden forbindelse til Sikker Trafiks kampagne 'Sænk farten - en lille smule betyder en hel del', hvori der sættes fokus på, at for høj fart kan have fatale konsekvenser. 

Fart har betydning i dødsulykker

Den øgede fartkontrol foregår primært på veje, hvor der ofte sker uheld, eller hvor der tit køres for stærkt. 

Derudover vil politiet også være til stede på øvrige vejstrækninger for at forebygge fremtidige fartovertrædelser. 

For høj hastighed havde ifølge politiet betydning i halvdelen af de dødsulykker i trafikken, som skete i perioden 2010 til 2015.

Politiets bedste råd til at undgå bøder, klip og blitz er - ikke så overraskende - at man overholder fartgrænsen​. Se deres statusopdatering på Facebook mandag morgen herunder.

For høj hastighed kan både være, at man kører hurtigere, end fartgrænsen tillader, eller at man kører for hurtigt i forhold til vejrforholdene.

Eksempelvis sker de fleste motorvejsulykker, hvor hastighed er en del af årsagen, på grund af vejrforhold som eksempelvis tåge, regn eller lignende, oplyser politiet.