Fodboldfritid som alternativ til SFO

Et nyt foreningstilbud skal bygge bro mellem ønsket om mere bevægelse i børns hverdag og en stærkere tilknytning til det lokale foreningsliv

Foto: Colourbox

Flere børn, der spiller fodbold. Mere leg og bevægelse i børnenes hverdag. Et rigere foreningsliv. Og en bredere funderet talentudvikling.

Det er målsætningen for et nyt projekt, som de seks østjyske klubber Odder IGF Fodbold, IF Lyseng, Hørning IF, Aarhus Fremad, Hornslet IF og AGF er gået sammen om.

Initiativet har fået navnet Fodboldfritid. Fodbold, fordi det vil være omdrejningspunktet for legen og bevægelsen, og fritid, fordi det vil foregå hver dag om eftermiddagen umiddelbart i forlængelse af børnenes skolegang.

Helt konkret etableres Fodboldfritid i Odder IGF Fodbold, Lyseng, Hørning IF, Aarhus Fremad og Hornslet IF. Her vil børn i 6-10 års alderen hver dag efter skoletid få mulighed for at opholde sig - eller nærmere sagt bevæge og udfolde sig med en fodbold i centrum. Der vil være fokus på glæden ved leg og bevægelse. De fem klubber stiller deres idrætsfaciliteter og klublokaler til rådighed, mens AGF bidrager med trænere, der har den nødvendige pædagogiske og faglige baggrund.

- Vi har taget initiativ til Fodboldfritid for at udvikle fodbolden i Østjylland - og for at give det enkelte barn mulighed for en fritid i sin forening, hvor bevægelse, leg og læring er i centrum. Vi vil gerne være med til at få endnu flere børn i Østjylland til at have et aktivt fritidsliv, hvor motorisk indlæring er en naturlig del af deres hverdag. Her er det oplagt at udnytte den fritid, børnene har umiddelbart efter afslutningen på deres skoledag, og det falder også i god tråd med ønsket om mere idræt og bevægelse i den nye folkeskolereform, siger AGF's talentchef Anders Madsen i en pressemeddelelse.

Fodboldfritid går i luften fra sommeren 2016. Fra 1. januar vil der blive åbnet for tilmelding, og der vil blive udsendt information til de familier, der naturligt ligger i de områder, hvor Fodboldfritid tilbydes. Fodboldfritid udbydes til børn fra 6 - 10 år, dvs. 0.-3. årgang, og vil pga. heldagsskolen starte kl.14 og slutte kl.16.30 på alle ugens hverdage.