Flypriser på himmelflugt i julen: Her koster det 1000 procent mere

Ikke alle drømmer om en hvid jul

Punta Cana byder på halvtreds kilometer med hvide strande. Lige nu koster en flybillet til feriebyen i Den Dominikanske Republik mere end 4300 kroner end normalt. Foto: Ritzau Scanpix

Kunne du tænke dig at fejre juleaften med fødderne plantet solidt i kridhvidt sand, eller måske fejre nytår med fyrværkeri over en af Europas metropoler?

Mange vil gerne skifte andestegen og kransekagen i kulden ud med en ferie udenlands, når juleferien sætter ind.

Læs også Politikere fra Alternativet vil skifte flyrejser ud med tog

Det får priserne på flybilletter til at skyde at gevaldigt i vejret i de sidste uger af 2018, viser en analyse fra momondo.dk.

- Højtiden omkring jul og nytår er højsæson i rejsebranchen. Især destinationer med sol og strand er i høj kurs hos de vinterramte danskere, siger Lasse Skole Hansen, der er dansk presseansvarlig hos momondo, i en pressemeddelelse. 

Koh Samui (Ko Samui) er den næststørste ø i Thailand og kendt for sin natur og strande Foto: Colourbox - genrefoto

Fjerne kyster topper prislisten

Det er især de eksotiske feriesteder, der er i høj kurs. I toppen af listen over rejsemål, hvor prisen bliver skruet ekstra op til jul, er der to thailandske og en caribisk destination.

Destinationen med den største prisforskel i kroner og øre er den thailandske badeby Krabi. Her koster en billet i uge 48 i november godt 4800 kroner mindre, end hvis du rejser her i ugen op til jul, hvor prisen er oppe på over 8200 kroner. 

  Foto: Momondo

På andenpladsen kommer feriebyen Punta Cana i Den Dominikanske Republik, hvor du skal have over 4300 kroner ekstra op af lommen i juledagene.

Palmeøen Koh Samui i den thailandske golf også trækker ekstra penge i rejsebudgettet op til jul. Koh Samui er destinationen med tredjestørst prisforskel på cirka 4000 kroner i juledagene sammenlignet med samme rejse to uger før.

Læs også Vokseværk i østjysk lufthavn: To nye direkte ruter til solferie

998 gange så dyrt at besøge Gdansk

Hvis man ser på de procentvise prisforskelle i afgangene omkring jul, er det de europæiske storbyer, der trækker i førertrøjen.

Den, måske lidt overraskende, højdespringer er den polske havneby Gdansk, hvor forskellen i prisen mellem uge 2 og 51 er helt oppe på 997,8 procent.

Den gamle havneby Gdańsk byder blandt andet på et museum om 2. verdenskrig. Foto: Ritzau Scanpix

Det skyldes ifølge presseansvarlig Lasse Skole Hansen, at mange herboende polakker tager hjem for at holde jul og nytår. De fleste vil jo som bekendt gerne tilbringe julen sammen med den nærmeste familie.

- Mange polakker arbejder til hverdag i Danmark, og samtidig er Gdansks popularitet som ferieby også steget de seneste år. Så det er nok en kombination af dem, der skal hjem til jul, og dem, der gerne vil prøve en ny europæisk storby på ferien, som fylder flyvemaskinerne, siger Lasse Skole Hansen.

Læs også Nu kan du flyve direkte til Manchester fra Aarhus Lufthavn

Andenpladsen bliver indtaget af skotske Edinburgh, hvor en billet i ugen der starter med juleaftensdag, er 436 procent dyrere end en billet til byen i uge 5 i januar.

Palma de Mallorca i Spanien er omvendt dyrere at besøge i starten af det nye år end op til jul. Her er billetterne 363,3 procent dyrere i sidste uge af januar end i midten af december.

  Foto: Momondo