Flygtninge starter egen virksomhed for at komme i job

En flok østjyske flygtninge har oprettet deres egen servicevirksomhed, hvor de tilbyder forskellige ydelser til 115 kr. i timen

02:02

Mange flygtninge i Danmark oplever, at det er rigtig svært at finde sig et arbejde. Det har 13 østjyske af slagsen valgt at gøre noget ved. De har taget sagen i egen hånd og startet virksomheden Rarbarberne og Co.

Her tilbyder flygtningene blandt andet vinduespudsning, børnepasning og havehjælp til den nette sum af 115 kr. i timen.

Jeg vil gerne lære mere dansk og hjælpe mennesker

Lina Hasan, medarbejder

- Jeg elsker at arbejde. I Syrien arbejder vi 50 timer om igen, fortæller en af de initiativrige flygtninge, Edres Mostafa.

Flere af dem har faktisk mindre jobs i forvejen, men de vil altså gerne have mere at rive i, og så er der også andre fordele ved at blive en fast del af arbejdsmarkedet.

Vil kunne forsørge sig selv
- Jeg vil gerne lære mere dansk og hjælpe mennesker, siger Lina Hasan.

En del af de 13 flygtninge får integrationsydelse, imens andre er på SU. Alle har de det til fælles, at de gerne vil have muligheden for selv at forsørge deres familie.

Læs også Khaled underviser i dansk på Youtube: Nu er han prisvinder

- Det er rart at kunne tjene penge ved siden af SU’en, lyder det eksempelvis fra Mohamed Hassan.

Målet på sigt er, at endnu flere flygtninge kan hjælpes i arbejde gennem virksomheden.

Danskeren Stefan Kalmer har været en slags koordinator for flygtningene, og han har hjulpet firmaet i gang. Hør hvorfor han har gjort det i indslaget øverst på siden. Her afslører han også meningen bag firmanavnet.