Flot sommer for Aarhus Lufthavn

Fremgang på 6000 passagerer i forhold til sidste år skyldes især, at Ryanair har godt fat i udenrigstrafikken.

Aarhus Lufthavn har haft så flot en sommer, at direktør Ole Paaske nu langt om længe tør tro på et årsregnskab, der går næsten i nul.

Det er især Ryanairs succes, der trækker passagertallet og dermed økonomien op. I forhold til juli sidste år har selskabet den seneste måned fløjet godt 8500 flere til de to destinationer: Stansted og Stockholm.

- Det er især Stockholm-ruten, der slår igennem på passagertallet for juli, siger Ole Paaske, der på baggrund af de nye tal godt tør love vækst for lufthavnen måned for måned året ud.

Samlet set fløj godt 6000 flere fra Aarhus Lufthavn i juli i år sammenlignet med samme måned sidste år. Det er en stigning på samlet 15,4 procent - fra 39.359 til 45.411.

Tallet dækker over et fald i antallet af indenrigspassagerer på rutetrafikken, et lille fald i antallet af charterturister og som sagt en stor stigning i antallet af passagerer på udenrigsruterne.

- De nye tal viser, at der er et marked, når bare prisen er rigtig, siger Ole Paaske, der selv skal et smut til Stockholm og tilbage igen i næste uge.

- Jeg har købt og betalt min billet akkurat på samme måde som alle andre, og når alt er betalt, kommer det til at koste mig 270 kr.  Det er da billigt, siger Ole Paaske.