Flest østjyder mister kørekortet

Flere bilister i Østjylland mister kørekortet i forhold til i København. Se tal fra din politikreds.

Danmarks værste bilister finder man på de østjyske gader og veje.

Meget kunne i hvert fald tyde på det, når man ser de seneste tal fra Rigspolitiets færdselsafdeling.

Her overhaler de østjyske bilister i bogstaveligste forstand københavnerne, når det gælder om at miste flest kørekort. Og det på trods af, at der er en del flere indbyggere i den københavnske politikreds.

I Østjyllands politikreds fik 1320 bilister frakendt deres kørekort, betinget eller ubetinget, mens det på den anden side af vandet, i Københavns politikreds drejede sig om 1130 frakendelser.

Tallene er opgjort til og med oktober i år, og resultaterne er baseret på afgjorte sager, hvilket betyder, at tallene med stor sandsynlighed bliver højere i begge politikredse, når årets sidste måneder kan regnes med.

I Østjylland, hvor der er 536.000 indbyggere i politikredsen, er det især spirituskørsel, der er årsagen til de mange mistede kørekort.

Ved udgangen af oktober havde 454 bilister fået frakendt retten til at køre bil - ubetinget - på grund af promillekørsel.

I Københavns politikreds - hvor der sammenlagt er 630.000 indbyggere - var det 297 spirituspåvirkede bilister, der måtte gå hjem eller ringer efter en taxi efter at have mødt færdselspolitiet.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om sagen i mandagens nyhedsudsendelse klokken 19.30.