Flertal kræver bedre sikkerhed på Århus Havn nu

Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og DF kræver nu, at de skærpede brandregler på Århus Havn skal overholdes indenfor et år.

Efter en række alvorlige brande på havnen i Århus blev brandreglerne i januar i år skærpet. Samtidig fik virksomhederne en frist på tre år til at efterleve de nye regler. Men det er ikke godt nok mener et flertal på Christiansborg.

- Det er komplet urimeligt, at forsvarsministeren vil tillade, at de usikre brandforhold på Århus Havn skal fortsætte i tre år mere. Vi var alle glade, da det lykkedes at få strammet op på brandreglerne på Århus Havn, efter at en række brande havde afsløret store mangler. Så meget desto mere chokerende er det, at disse regler først træder i kraft efter tre år, udtaler Per Clausen fra Enhedslisten.

Han vil nu stille spørgsmål til forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, om hvorvidt det er forsvarligt, at de stramninger af brandreglerne på Århus Havn, som blev gennemført i januar måned i år efter flere farlige brande, først skal overholdes om tre år?

Jonas Dahl fra SF mener også at en frist på tre år er utilfredsstillende.

- Jeg synes, at en frist på seks måneder til et år er rimelig. Det er jo en problemstilling vi skal tage meget alvorlig, da disse virksomheder ligger meget tæt på hvor byens borgere bor, siger han til TV 2 ØSTJYLLAND.

Forsvarsordfører John Dyrby Paulsen fra socialdemokraterne mener, at man bør undersøge hvilke akutte ting der skal laves her og nu for at forbedre sikkerheden på Århus Havn.
Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti mener også, at tre år er for lang tid, hvis man i mellemtiden risikerer nye brande på havnen i Århus.