Flere uden arbejde i Århus Amt

Stigende ledighed alle steder i amtet. Flest er uden arbejde på Samsø, færrest i Hinnerup.

Ledigheden i Århus Amt stiger fortsat. I juni måned var 22.098 medlemer af de østjydske a-kasser uden arbejde. Det er 3.890 flere end på samme tid sidste år, og amtet ligger lidt over landsgennemsnittet af arbejdsløse.

Det er fortsat Hinnerup Kommune, der har den laveste arbejdsløshed i amtet. 4,5 procent af kommunens a-kassemedlemmer var uden arbejde i juni. Også Hammel og Skanderborg har få ledige (4,8 procent).

Samsø er hårdest ramt af arbejdsløsheden. 11,3 procent af øens beboere var ledige i juni. Herefter kommer kommunerne Ebeltoft, Grenaa, Randers og Århus med hhv. 8,2 procent, 8,1 procent, 7,8 procent og 7,6 procent.

Ser man på, hvordan ledighedstallene fordeler sig på a-kasser, er ledigheden siden sidste år steget mest hos pædagogmedhjælperne og SiD.

Den laveste ledighed blandt faggrupperne, finder man hos de selvstændige, hos funktionærer og tjenestemænd og hos de offentligt ansatte.

Størst ledighed er der i restaurationsbranchen, hos pædagogmedhjælperne, magistrene og blandt medlemmerne af Kvindeligt Arbejderforbund.

Vaccine

Vaccineeksperiment forløber gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri