Flere overvægtige

Antallet af overvægtige stiger markant i Region Midtjylland. En ny undersøgelse viser, at slankekuren kun lykkedes for hver tiende.

Ingelise Høgh er en de mange der kæmper med vægten. Lige nu står den på 106 et halvt kilo.

- I starten lagde jeg ikke mærke til at jeg blev større. Men lige pludselig var jeg røget op på 106 kg. uden jeg havde tænkt videre over det, fortæller Ingelise Høgh fra Thorsager.

Ingelise Høgh er langt fra den eneste. På ti år er antallet af overvægtige kvinder i Region Midtjylland steget voldsomt. Fra 33,8 procent til nu 48 procent.

Mere end halvdelen af dem er lige nu i gang med en slankekur, men det er kun de færreste der får tabt sig. En ny undersøgelse viser nemlig at ni ud 10 ikke når deres mål, og det skyldes i følge ernæringsterapeut Frede Damgaard forkerte metoder.

- Man laver de hurtige kraftige begrænsninger i indtag, hvor man så gearer stofskiftet til at spise meget lidt. Når man så begynder at spise normalt igen, så er stofskiftet sænket og så tager man på, fortæller Frede Damgaard.

Det er ikke kun kvinderne det går ud over. Samfundsøkonomisk har det også stor betydning, og professor Bjørn Richelsen fra Århus Sygehus mener, at der skal sættes ind før en fedmeoperation.

- For fem år siden var der omkring 50 der blev opereret. I 2009 var der mere end 2400 der blev henvist bare fra Region Midt her til dette sygehus til en fedmeoperation, siger Bjørn Richelsen.