Flere østjyder vil i seniorjob

Dagpenge-forringelser øger interessen

Interessen for at få et attraktivt seniorjob i en af de østjyske kommuner vokser kraftigt.

Alene Aarhus Kommune forbereder sig lige nu på at oprette mellem 250 og 300 seniorjob i år. Det er flere end 10 gange så mange, som kommunen indtil for nylig forventede at skulle oprette.

Kommunerne skal finde et seniorjob til ledige, som opfylder tre betingelser: De skal være over 55 år, de skal fortsat være med i efterlønsordningen og de skal være ved at falde ud af dagpengesystemet.

Den situation er ikke færre end 666 østjyder mellem 55 og 59 år kommet i efter, at dagpengeperioden med virkning fra årsskiftet blev skåret ned fra fire til to år.

Stramningen faldt oven i den efterlønsreform, der forringede vilkårene for at gå på efterløn.

- I dag kan man gå senere på efterløn. Samtidig er der nogle, der er røget ud af dagpengesystemet, som ikke ville have gjort det før. Der er simpelthen blevet flere, der lige pludselig er blevet truet, og så har de opdaget, at de har muligheden for at få et seniorjob, siger Lone Appel Nørskov fra Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune til Århus Stiftstidende.

Vil skaffe jobs i det private erhvervsliv

Også i de øvrige østjyske kommuner er interessen for at få et seniorjob stigende.

I en af Østjyllands mindste kommuner, Odder Kommune, står foreløbig 18 mennesker mellem 55 og 59 år til at miste dagpengeretten.

Hvis ellers de har betalt til efterlønsordningen, kan de gå til kommunens jobcenterchef, Ole Stounberg, og bede ham om at finde dem et seniorjob. Så vidt håber Ole Stounberg dog ikke, at det kommer.

- Jeg håber, at vi ender med ganske få. Vores strategi er at skaffe folk plads i det private erhvervsliv, siger han til avisen.