Flere opgaver på en våd lørdag

Både Falck og brandvæsen melder dog om et forholdvis roligt døgn

fire brigade pumps a cellar, has entered the water Foto: Colourbox

Oversvømmede kældre og utætte tage. Det er nogle af de opgaver, som både redningstjenesten hos Falck og beredskabet i Horsens det seneste døgn er rykket ud til.

Hos Falck er antallet af opgaver dog begrænsede. Siden lørdag aften har vagtcentralen modtaget fem opkald omkring skader, der er relateret til vand.

To af opgaverne var søndag morgen og formiddag i Aarhus Midtby, hvor en kælder i en villa stod under vand, og den anden, hvor der sivede vand ned gennem et tag i en lejlighed.

Se også: Her faldt der mest regn

Om der kommer flere opkald i løbet af dagen, vil driftschef Thomas Dietz ikke udelukke. Han har overblikket over Falcks opgaver i hele Region Midtjylland.

- Der kan godt være, at der kommer noget, når folk vender hjem til deres hus eller lejlighed. Vi forventer ikke, at der umiddelbart bliver mange yderligere opgaver, siger Thomas Dietz til tv2oj.dk.

Flere opgaver i Horsens

Længere syd på i Horsens-området har der været mere travlhed ved telefonerne hos Horsens Kommunes Service og Beredskab, der blandt andet tæller brandvæsenet:

- Telefonerne har ringet rigtig meget og gør det stadig. Folk ringer ind omkring oversvømmelser, sprungne vandrør og lignende. Om det er tilfældigheder eller om det er på grund af skybruddet kan vi ikke sige, men der er i hvert fald travlt her i dag, siger den vagthavende på vagtcentralen.

Horsens er også det sted i Østjylland, hvor DMI har de højeste målinger. I løbet af 24 timer er der kommet 64 millimeter regn.

Viceberedskabschef Rene Hemberg fortæller til tv2oj.dk, at der også har været mindre opgaver rundt om i byen, som skulle løses:

- Lige nu er to lyskryds ude af drift i byen og så er der væltet et træ, ellers kan vi ikke melde om nogen problemer, siger han.