Flere operationer i Grenaa

Region Midtjylland vil åbne såkaldt friklinik på sygehuset i Grenaa. Speciallæger skal blandt andet operere mod brok og åreknuder.

Der er nyt liv på vej til sygehuset i Grenaa.

På et møde onsdag besluttede politikerne i Region Midtjylland at oprette en såkaldt friklinik på hospitalet.

På friklinikken har operationslæger mulighed for - mod overtidsbetaling - at udføre operationer ved siden af deres normale arbejde.

Friklinikken skal dermed være med til at forhindre, at de almindelige sygehuse bliver tvunget til at henvise patienter til operationer på private hospitaler. I den nye friklinik skal læger fra især Regionshospitalet Randers lave kikkertundersøgelser, forundersøgelser samt operationer mod brok og åreknuder.

- Det er en fantastisk god løsning. Vi skal udnytte ressourcerne bedst muligt, og det gør vi nu. Der er ledige lokaler, og der er læger, der gerne vil operere, siger regionsrådsmedlem Gert Schou (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Gert Schou, der selv bor i Grenaa, forventer, at friklinikken i Grenaa er klar til at tage imod patienter i løbet af foråret.

Region Midtjylland har i forvejen en friklinik i Brædstrup vest for Horsens. Foruden Grenaa skal der også åbnes en ny friklinik i Ringkøbing.