Flere muslimer går i kirke op til jul

Når juleklokkerne kimer, er det ikke længere kun etniske danske børn, der fylder op på kirkebænkene i Brabrand.

Stadig flere børn af anden etnisk baggrund, også muslimer, følger med deres klassekammerater, når turen går til den lokale kirke i december.

En rundringning foretaget af Kristeligt Dagblad til 20 præster fra alle landets 10 stifter viser, at 19 ud af 20 oplever, at der kommer muslimske børn med til de arrangementer, de holder i kirken op til jul.

- Vi kan se, at der i dag kommer flere muslimske børn med i kirken end for fem-seks år siden. Der er en klar udvikling, også selvom det måske ikke er samtlige muslimske elever i en klasse, der møder op, siger Esben Andersen, præst i Brabrand Kirke i Århus, til avisen.

At flere muslimske børn går i kirke skyldes ifølge Inge Liengaard, ph.d.-studerende med speciale i islam ved Aarhus Universitet, at blandt andet jule-gustjenester ikke er missionerende.

- Overordnet tror jeg, at der blandt de muslimske forældre er en fornemmelse af, at den her slags arrangementer ikke er missionerende. Når de muslimske børn kommer med i kirken, er det nok et udtryk for, at forældrene synes, det er en del af den danske tradition, som deres børn skal være med til, siger hun.