Flere jyder tager toget

152.000 flere danskere stod på toget vest for Storebælt, viser DSB's regnskab for første kvartal 2010.

Billigere billetter og forbedret togdrift lokker flere over i toget i hele Vestdanmark i årets første måneder, hvor færre tager bilen. Det viser DSB's seneste kvartalsregnskab og dugfriske tal fra Vejdirektoratet.

I alt løste knapt 3.6 millioner kunder billet hos DSB i Vestdanmark i årets første tre måneder. Til sammenligning har Vejdirektoratet netop offentliggjort tal for danskernes brug af bilen i året 1. kvartal, der blandt andet viser, at der i Region Midtjylland er registreret et fald i biltrafikken på 3,9 procent i forhold til samme periode i 2009.

- Toget er et attraktivt alternativ til bilen. Det er klimarigtigt, og vores kunder kan bruge tiden til det, de gerne vil, i stedet for at stresse af sted på motorvejen eller sidde fast i køer. Med den nye køreplan for 2010 har vi blandt andet indført direkte tog mellem Kolding og Århus, så pendlerne i Østjylland nemmere kommer rundt i Trekantområdet og slipper for den tætte trafik på vejene, siger direktør i DSB Fjern & Regionaltog Frank Olesen.