Flere hænder i ældreplejen

Indsats for at skaffe flere hænder i ældreplejen i Randers har båret frugt, lyder det fra byens borgmester.

Mangel på arbejdskraft i ældreplejen i Randers fik sidst på sommeren borgmester Henning Jensen Nyhuus (A) til at søsætte et nyt projekt.

Målet var flere hænder til at trække læsset, og måden man ville skaffe dem på var at tilbyde tilbyde kommunens ansatte, at de kunne få flere timer.

Det har nu båret frugt, lyder det fra Randers.

- Det viser sig, at vi kan finde skjulte ressourcer hos vore egne medarbejdere. Det er sket af frivillighedens vej, og det glæder mig, siger en tilfreds Henning Jensen Nyhuus (A).

Indsatsen har resulteret i, at kommunens Sundheds- og ældreforvaltning har lavet aftale med en række medarbejdere om at gå op i tid. Allerede på nuværende tidspunkt er i alt 133 medarbejdere sat op i tid med i alt 432 timer.

Det svarer sammenlagt til cirka. 12 fuldtidsstillinger.

Ifølge borgmesteren fordeler de 133 medarbejdere sig sådan, at 36 deltidsansatte er gået på fuld tid, mens 97 deltidsansatte har fået flere timer.

Resultatet betyder, at borgmesteren er optimistisk for fremtiden på området.

- Nu er der skabt en opmærksomhed blandt både medarbejdere og ledere inden for ældreområdet. Derfor fortsætter bestræbelserne på at matche den enkelte medarbejders ønsker om flere timer med områdecentrenes behov for mere arbejdskraft. Det vil med tiden frigive endnu flere ressourcer, men jeg er godt tilfreds med, at vi allerede er nået så langt, siger han.