Firma hyrer autister til it-job

Seks autister skal bruge deres helt specielle evner til at løse vanskelige opgaver for private virksomheder. Et firma i Århus er oprettet netop for autister.

Seks autister begyndte i dag som it-medarbejdere i det nye Århus-firma Specialisterne. Her skal autisterne bruge deres evner til at løse it-opgaver for erhvervslivet.

- Autister har en meget hukommelse, de giver ikke op, de har sans for detaljer, og så elsker de rutinearbejde. Og det er lige sådan nogle folk, som firmaet har brug for, siger stifter af Specialisterne Thorkil Sonne i dag til TV 2 / ØSTJYLLAND.

Han har selv en syvårig søn, der er autist, og det har fået han til at interessere sig for, hvordan man kan hjælpe autisterne med at bruge deres evner på en god måde.

Autisterne skal blandt andet teste mobiltjenester, web-baserede programmer og ordresystemer. Og Thorkil Sonne regner med, at autisterne bliver Danmarks bedste testere af software.

Selskabet har allerede fået en stor ordre i hus. Det skal løse en opgave for TDC Mobil. Thorkil Sonne håber, at selskabet med tiden kan blive landsdækkende med afdelinger flere steder.

Skærmbillede 2021-03-07 kl. 19.21.56

Kira og Anne Margrethe har været isoleret i et år

Mathilde Sjuusk rapper

play VIDEO: Mathilde kedede sig under corona - så hun begyndte at rappe

060321 Senfølger Marathonløber 1930 VTR.00_02_09_00.Still001

play Smittet for et år siden: Joan er stadig hæmmet af senfølger

COVID-19 corona test forum horsens

513 nye smittede med coronavirus

Museum jorn udendørs udstilling corona

Desperate efter at vise kunst: Museum placerer udstilling i vinduerne, så den kan ses udefra

baby

play Nybagte forældre snubler i mødet med virkeligheden