Finanskrise bringer højhus i fare

Krisen betyder, at planerne om at bygge Danmarks højeste hus på havnen i Århus er i fare, mens kommunen risikerer milliontab.

Finanskrisen bringer nu planerne om at bygge Danmarks højeste hus på havnen i Århus i fare, og Århus Kommune risikerer at tabe store beløb.
Sådan lyder vurderingen ifølge P4 Østjylland fra Peter Løchte Jørgensen, der er professor i finansiering på Handelshøjskolen i Århus.

Hovedinvestoren bag projektet, som blandt andet omfatter højhuset Lighthouse på 142 meter, er det islandskejede Landic Property.

Projektet koster op mod 2,5 milliarder kroner, og senest 1.december skal Århus Kommune have et første afdrag på 417 millioner kroner.

Kommunen har forsøgt at sikre sig med en bankgaranti på 148 millioner kroner, men Peter Løchte Jørgensen siger, at man kan blive bekymret for, om garantien er noget værd, hvis den er stillet af en bank på Island.

Det århusianske byrådsmedlem Ejgil Rahbek fra Venstre vil have svar i byrådet på, om projektet kan overleve

-Den bekymring, vi havde i sidste uge, bliver mangedoblet, når man hører, at det islandske banksystem er kollapset, siger Ejgil Rahbek.