Finalisterne er....

Se de fem finalister til Årets Østjyde 2014

Vi er nu et skridt nærmere på at finde ud af, hvem der bliver Årets Østjyde 2014.

Fredag den 14. november mødtes de tre dommere, Marianne Eihilt, Britta Andersen og Peter Kramer, for at sortere ud i de godt 60 bud på gode østjyder, som redaktionen har modtaget fra jer seere.

De er nu skåret ned til fem finalister, som er:

Dag Kristiansen, Ørsted

"Dag er en stor ildsjæl - og uvurderlig for vort lille bysamfund herude i Ørsted på Djursland. Vores by var lige som så mange andre små byer ved at dø helt hen. Kroen var konkurstruet og på nippet til at dreje nøglen rundt, men så kom Dag på den idé, at byen skulle overtage kroen. Han fandt en gruppe frivillige mennesker, som alle trak i arbejdstøjet. Det lykkedes Dag og hans mange hjælpere, at samle 475 aktionærer, som i dag ejer kroen (...) Dag er guld værd for udkantsdanmark - og fortjener om nogen at blive Årets Østjyde 2014."

Pia Cisko og Gitte Møller Madsen (Klovnene Petunia og Trudi)

"Personalet på Kirurgisk Børneafsnit på Aarhus Universitetshospital indstiller vores to dejlige hospitalsklovne til Årets Østjyde(r), fordi de ER noget særligt, fordi de GØR noget særligt og fordi de gør en FORSKEL for vores syge og indlagte børn. Vi som personale ser altid frem til onsdag formiddag, hvor hverdagen for en kort periode bliver til fest og ballade. Samtidig er der også en alvor bag deres arbejde, hvor vi lærer rigtig meget af deres måde at håndtere børnene på."

Morten Aagaard, leder af Kirkens Korshær Aarhus

"Morten besidder en enorm viden. Han er nærværende - både overfor brugerne, Fru Salling (som er blevet protektor for vores fixerum), medarbejdere og andre mennesker, som han møder på sin vej. Han har omsorg for sine medmennesker og ser det enkelte individ som noget unikt og særligt. Han har varme og uddeler gerne en krammer til den, som måtte have behov for det. Han besidder således alle de ting, vi har i vores slogan: nærhed, omsorg, varme."

Kathrine Bali, Foreningen Seniorholdet

"Kathrine har startet foreningen Seniorholdet. En forening, der er baseret på at skabe oplevelser med omsorg og sjæl for vores ældre medborgere. Og det gør Kathrine med stor bravur. Hun tager de ældre under sine vinger. Hun bruger rigtig mange timer på at lave arrangementer for de ældre, hun forkæler dem med ekstra omsorg, så alle føler sig godt tilpas i foreningen og i hendes selskab. Der er på bare 10 måneder 425 medlemmer i foreningen Seniorholdet".

Antoniett Vebel Pharao, frivillig i Muskelsvindfonden Aarhus

"Antoniett Vebel Pharao fortjener et ekstra skulderklap, fordi hun gennem sit store frivillige arbejde har formået at gøre en stor forskel for mange mennesker bl.a. børn og unge med handicap. Jeg er glad for, at vi her i Aarhus har mennesker som Antoniett, der udover at have et stort hjerte og overskud også beviser, at man sagtens kan have stærke ressourcer på trods af handicap. Hun er en flot rollemodel, som en begavet og ung studerende kvinde, der viser og insisterer på, at der skal være plads til forskelle i alle livets hjørner."

I løbet af december viser TV 2 | ØSTJYLLAND portrætter af hver enkelt kandidat, så du kan lære dem bedre at kende og finde ud af, hvem du vil bruge din stemme på under finaleprogrammet torsdag den 18. december.

Finalen bliver naturligvis sendt direkte på TV 2 | ØSTJYLLAND.