Festivalchef: Kåring har stor betydning

De kommer fuldt fokus på Østjylland, når regionen er Europæisk Region for Gastronomi i 2017

02:06

1 af 2

Det er realistisk, at kål bliver populært i Sydeuropa, efter Region Midtjylland har været Europæisk Region for Gastronomi i 2017, mener festivalchef for Food Festival Aarhus, Anna Lund.

- Det har en kæmpe stor betydning, når fødevarevirksomheder gerne vil sælge ud over landets grænser. Sådan en pris og en hæder som den her. Det giver et spotlys på regionen, som gør, at når de (lokale producenter, red.) skal ud at sælge, så får indkøberne med prisen øjnene op for, hvad de er for en region, vi har, siger Anna Lund, der er festivalchef for Food Festival Aarhus.

- Så det har en stor betydning for, om de går ind og lægger en ordre hos fødevareproducenterne i regionen, fortsætter hun.

Kroejer glæder sig til at give verden grønkål

Ifølge hende er det ikke kun mad for feinschmeckere, der vil blive promoveret i forbindelse med gastronomi-året. Maden og varerne vil komme ud til den brede befolkning i Europa.

- Vi har nogle utrolig gode produkter i regionen, som ikke mindst bliver brugt rigtig meget i hverdagsmaden og ikke kun i høj-gastronomien, siger Anna Lund.

I mange år har man i Danmark vendt blikket mod Frankrig og Italien, når der skulle søges inspiration til madlavningen. Men nu er blikket vendt den anden vej, og når ejer af Norsminde Kro tror på, at sydeuropæerne får øjnene op for blandt andet kål, så er det ikke urealistisk.

- Nu får de i udlandet faktisk øjnene op for, hvad man blandt andet kan med kål. Vi synes stadig selv, at det er noget at grine af, at man laver høj gastronomi med kål, så er det absolut noget, de tager til sig i udlandet, siger festivalchefen.

Se hele interviewet med Anna Lund i videoen øverst på siden.