Favrskov satser på sund fornuft

Det berømte og berygtede Lean-ledelsessystem skal nu indføres i Favrskov. Kommunen kalder det for "sund fornuft".

Favrskov Kommunes 4000 ansatte skal nu til at arbejde efter den samme model, den såkaldte Lean-model.

- Lean er sund fornuft sat i system. Og det er det systematiske, der er interessant, siger Hans Vedel, Borger- og personaldirektør i Favrskov, hvor de 27 ansatte i Borgerservice sidste år var prøveklud i forbindelse med Lean til P4 Østjylland.

Lean i Favrskov betyder, at udvalgte arbejdsgange bliver kigget ekstra grundigt efter i sømmene for at finde spildtid. For eksempel, når borgerne møder op for at få et nyt pas:

- Borgerne kom typisk med fotografier, som ikke levede op til de standarder de skulle leve op til. Og dels så stod de ved skranken og udfyldte ansøgningspapirerne. Det var in-effektivt, betød lange køer i Borgerservice og på den anden side skranken frustrerede medarbejdere, der ikke følte de kunne levere en ordentlig service, siger Hans Vedel til P4 Østjylland.

Derfor tog man kontakt til de lokale fotografer i Favrskov kommune og de fik information om de nye regler for pasfotos. Samtidig fik de skemaerne til pasansøgning ud i butikkerne. Så kunne borgerne få skemaet med hjem, hvor de i ro og mag kunne udfylde det.

Ifølge Hans Vedel sparer Favrskov Kommune 150 arbejdstimer om året på den måde.