Får millioner til bevægelse

Sender penge til østjyske skoler

Seks skoler er blevet udvalgt til at modtage økonomisk støtte til byggeprojekter, der skal vise vejen for, hvordan man kan inddrage bevægelse og idræt i skoledagen.

I forbindelse med folkeskolereformen er bevægelse og idræt kommet til at fylde mere på børnenes skoleskema, og det stiller krav til de fysiske rammer.

I alt er seks skoler i landet blevet udvalgt til at få del i de 21 millioner kroner, som kampagnen Skole+ uddeler.

Og blandt de seks er to østjyske skoler.

Det er Søndervangskolen i Aarhus og Virring Skole ved Skanderborg.

Virring Skole modtager 1.630.000 kroner, som skal gå til at bygge skolens lange gang og indgangsparti om, så eleverne kan veksle passiv ventetid til idræt og bevægelse.

- Et tilskud på op til 1,6 million kroner fra Skole+ og samme beløb i lokal finansiering betyder, at vi kan udnytte indgangspartiet og den gamle skolekantine til et spændende venteområde med masser af inspiration til bevægelse for alle skolens brugere. Passiv ventetid skal bogstaveligt taget forandres til aktiv ventetid. Målet er nogle banebrydende løsninger og unikke bevægelsesfaciliteter, som sætter Virring på landkortet, siger Jette Hedelund, skoleleder på Virring Skole, i en pressemeddelelse.

Se: 166 mio. kr. til Østjylland

Søndervangskolen i Viby ved Aarhus modtager 3,5 millioner kroner til at omdanne skolens langstrakte gangarealer til en inspirerende bevægelsessti, som skal indeholde aktivitetszoner.

- Vi er ovenud begejstrede for Lokale og Anlægsfonden, Realdania og Danmarks Idrætsforbunds udvælgelse af vores skole i kampagnen Skole+. Det vil give os mulighed for realisering og konkretisering af bevægelsesmomenter, såvel inden for skolens institutionelle rammer som i stærk forbindelse med lokalområdet generelt, siger Martin Bernhard, der er viceskoleleder på Søndervangskolen.

Det er Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund, der er gået sammen om kampagnen Skole+. Kampagnen skal gøre det muligt for et antal skoler at gennemføre byggeprojekter, som understøtter kravet om mere idræt og bevægelse i skolen og som giver børn og voksne lyst til at være aktive - både i skoletiden og i fritiden.