Fans til storkamp

Danmarks to største fanklubber for udenlandske fodboldklubber mødes på pub i Randers.

Det er de danske fanklubber for de forsvarende engelske mestre, Manchester United, og for vicemestrene og pokalvinderne, Arsenal, der søndag sætter hinanden stævne til supportertræf på John Bull Pub i Randers. Det sker i forbindelse med, at de to klubber tørner sammen på Old Trafford.

Det er første gang, at to fanklubber går sammen om sådan et arrangement.

De to klubbers danske fans mødes halvanden time før kampen - klædt ud i de respektive klubbers farver og opsatte på at udveksle både slagsange, fodboldviden og meninger om hinanden. Og ifølge arrangørerne kommer det til at ske i fordragelighed:

- Det er længe siden, at engelsk fodbold fik rystet hooliganismens svøbe af sig, og dermed står vi tilbage med det basale, fascination af fodbold på højt niveau. Vi bilder ikke nogen ind, at tv-bold er det samme som at være på et engelsk stadion, men det næstbedste er at være mange sammen om en god fodboldoplevelse, siger formanden for Arsenal Football Supporters Denmark, Thomas Ballegaard, Randers.

Arsenal Football Supporters Denmark tæller 900 medlemmer. Manchester United har 3.800 organiserede tilhængere i Danmark.

Sendingen fra kampen starter klokken 17.05