Fans frygter away-kort

Det såkaldte away-kort ser ud til at blive en realitet, og det vækker langt fra begejstring i de østjyske fanklubber, der føler sig kriminaliseret

De østjyske fanklubber frygter det nye away-kort, da det vil give store udfordringer i forhold til udebaneture.

Bliver det nye away-kort indført, som Divisionsforeningen planlægger, skal fodboldfans være registreret og i besiddelse af et fysisk kort for at komme ind til udebanekampe.

- Jeg forstår ikke, det er nødvendigt med registreringen. Jeg har jo de lokale briller på, og vi oplever sjældent, at der er ballade, hvis vi overhovedet har oplevet det, siger Louise Andersen, der er formand for Randers FC Support og medlem af bestyrelsen for danske fodboldfanklubber.

Kræver registrering

Indførelsen af away-kortet betyder, at fans skal registrere sig via sin fodboldklubs hjemmeside. Når man har hentet kortet i sin klub, er man klar til at tage til udekamp, hvor kortet tjekkes i indgangen.

Louise Andersen frygter, at det nye kort vil true foreningens eksistensgrundlag, da de fleste af fanklubbens indtægter kommer fra udebaneture.

- Mange vil ikke tage med på udebaneture, når det kræver registrering, siger formanden for Randers FC Support.

Skal skabe trygge rammer

Ideen med away-kortet er at skabe trygge og sikre rammer på stadion, og kortet skal være med til at sikre, at folk, der har karantæne, ikke kan komme ind til udekampe.

- Det kan jeg også godt forstå. Men det er en kollektiv afstraffelse, for nogle af de store klubber giver det mening. Men som sagt oplever vi aldrig ballade. Jeg synes, vi bliver kriminaliseret, siger Louise Andersen.

I Silkeborg er fansene også imod away-kortet, og formand for SIFosis Jacob Sigaard.

- Hvis man virkelig vil lave ballade, kan man jo altid gå ind på udebaneafsnittene. Jeg tror ikke på, at det vil løse nogen problemer, siger han.

Hvis alt går efter planen, bliver away-kortet indført fra sæsonen 2015/2016.