Fanger flere indbrudstyve

Har succes med indsats mod indbrudstyve

Østjyllands Politis målrettede indsats over for indbrud i private hjem har båret frugt i årets første seks måneder.

35 procent flere indbrudstyve er blevet sigtet i forhold til samme periode sidste år. Og det er noget, der glæder vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, der står i spidsen for Østjyllands Politis indbrudsindsats.

- Tallene er et udtryk for den øgede fokus, vi har på indbrud. Det er noget, vi bruger rigtig mange ressourcer på - både i arbejdet med at forebygge indbrud, men især også i arbejdet med at opklare indbrud og ikke mindst få fanget indbrudstyvene, siger han i en pressemeddelelse.

Alene i sidste uge blev syv indbrudstyve fanget flere forskellige steder i Østjylland.

Færre indbrud i fritidshuse

Mens antallet af indbrud i privat beboelse er nogenlunde uforandret i forhold til sidste år, så er der sket et voldsomt fald i antallet af indbrud i fritids- og sommerhuse på godt 38 procent. Og ser man over en treårig periode er antallet af den type indbrud halveret. 

- Det er vores fornemmelse, at det ofte er de samme personer, der står bag mange af indbruddene i fritids- og sommerhuse. Nogle af dem har vi nu fået fanget, og det er en af årsagerne til, at vi ser et betragteligt fald i antallet af indbrud i sommerhusområderne, siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Og på trods af at antallet af anmeldelser altså er faldet med godt 38 procent, så er der alligevel blevet rejst 40 procent flere sigtelser i år i forhold til første halvår af 2011.

Fortsat fokus på indbrud

Selvom tallene fra årets første seks måneder viser, at indbrudsindsatsen har en effekt, så hviler Østjyllands Politi ikke på laurbærrene.

- Vi vil fortsat have rigtig meget fokus på indbrud. Det skal ikke være nemt at være indbrudstyv i Østjylland, siger Jesper Bøjgaard Madsen.