Familiesociolog: Curling-debat fjerner fokus fra reelle problemer

Sagerne om curlingforældre flytter fokus fra værre problemer, mener ekspert

Onsdag fik iværksætteren Kasper Honoré fra Randers nok af såkaldte curlingforældre. Helt konkret havde han oplevet en kvinde, der kontaktede ham for at søge job på sin 19-årige datters vegne.

Han gik til tasterne og skrev samtalen ned, og siden har sagen skabt masser af debat og opmærksomhed på de sociale medier.

Men ifølge en ekspert på området står al den opmærksomhed ikke mål med virkeligheden.

- Enkeltsager om curlingforældre får for meget opmærksomhed, siger familiesociolog Karen Margrethe Dahl fra SFI til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Det, som forskningen viser, er, at usikkerhed og dårlig trivsel skyldes mangel på voksenkontakt – ikke det omvendte.

Karen Margrethe Dahl, familiesociolog

Hun anerkender dog, at der eksisterer forældre, der hjælper børnene lidt for meget, men at det ikke er direkte problematisk, fordi børnene jo får masser kontakt til den voksne. 

- Selvfølgelig findes der voksne, der gør for meget. På kort sigt er det et problem, men de børn skal nok klare den, fordi deres familie har ressourcerne, siger Karen Margrethe Dahl.

Ifølge hende fjerner curling-sagerne fokus fra større problemstillinger i vores generation. Ifølge Karen Margrethe Dahl er det mere problematisk, hvis børn ikke er nok i kontakt med de voksne.

- Det, som forskningen viser, er, at usikkerhed og dårlig trivsel skyldes mangel på voksenkontakt – ikke det omvendte, siger Karen Margrethe Dahl. 

Eksplosion af kommentarer

Kasper Honoré, der blandt andet står bag virksomhederne gipote.dk, boligsurf.dk og minlejebolig.dk, delte onsdag samtalen med en mor, som søgte job for sin datter på Facebook.

Torsdag kørte debatten på blandt andet TV2 ØSTJYLLLAND’s Facebook side, hvor der blev skrevet 200 kommentarer. Flere af brugerne har oplevet en lignende situation.

- Har oplevet en jobsamtale, hvor faderen gik med ind og svarede på mine spørgsmål... super akavet og ikke særlig smart hvis man gerne vil ha et jo, skriver Kirsten Friis Bank.

Men der er også brugere, der har oplevet det modsatte.

- Vi havde en ung mand, der VILLE i lære hos os. Han mødte personligt op og vi måtte desværre sige, vi havde de lærlinge, vi syntes var passende. Det gentog sig 3 gange. 4. gang fik han sin læreplads, skriver Jytte Stelmach.

Kasper Honoré fra Randers kæmper en kamp mod forældre, der vil bære deres børn på hænder og fødder gennem livet.
Kasper Honoré fra Randers kæmper en kamp mod forældre, der vil bære deres børn på hænder og fødder gennem livet.

En 19-årig pige skriver også, at hun helst ikke vil have sin mor indblandet i jobsøgningen.

- Jeg er selv 19 år og jobsøgende i øjeblikket, og nøj hvor ville jeg krølle tæer, hvis min mor ringede rundt til diverse arbejdsgivere. Det, der undrer mig mest, er, at pigen ikke har sagt til sin mor “ej mor, den klarer jeg altså lige selv!”, skriver Anne Kirstine Lund. 

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

6a0adb77-df5b-46a7-ba2b-27b2740e1419

Eksperter: Over halvdelen af positive lyntest kan være falsk positive

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand