Familier skal flytte ud af sommerhuse

Sommerhuse på Skæring Strand må ikke bruges til helårsbeboelse. Senest om syv dage skal beboerne flytte, kræver Århus Kommune.

I de seneste 10 år har ejerne haft dispensation, så det var tilladt at have fast bopæl i sommerhusområdet på Skæring Strand nordøst for byen.

Men nu er det snart slut. Århus Byråd er ikke indstillet på at vise nåde og med løs hånd strø om sig med dispensationer, når det 1. oktober bliver ulovligt at have fast bopæl i sit sommerhus.

Det står ifølge Århus Stiftstidende klart, efter at byrådet onsdag vedtog, at den praksis for dispensationer, der hidtil har været gældende, skal fortsætte. Dog med enkelte undtagelser i forhold til syge og pensionister.

Dermed skal beboerne senest om syv dage være ude af deres sommerhuse. Hvis familierne stik imod reglerne vælger at blive boende, skal de forberede sig på, at blive kigget over skuldrene af Århus Kommune, der blandt andet vil holde øje med elforbruget i sommerhusene for på den måde at få mistanke om, hvorvidt husene er beboede eller ej.

Efter 1. oktober sætter Planlægning og Byggeri Folkeregisteret til at registrere de beboere på Skæring Strand, der er tilmeldt folkeregisteret uden at have tilladelse til helårsbeboelse. Snart efter vil de mennesker modtage et påbud om at fraflytte adressen inden 14 dage. Ellers pålægges de dagbøder. Formentlig på 300 kr., skriver Århus Stiftstidende.