Fald i antallet af juleindbrud

Fald på 30 procent i forhold til sidste år

Flere end 1.000 danske hjem har hen over julen haft besøg af ubudne gæster i form af indbrudstyve. Helt nøjagtigt er tallet nu oppe på 1.114 anmeldte indbrud i perioden mellem 20. og 27. december klokken syv.

Det viser de seneste tal fra Rigspolitiet, som hver dag i juleperioden offentliggør antallet af anmeldte indbrud.

Selv om antallet af indbrud kan virke højt, så er det markant lavere end sidste år. Her havde politiet modtaget hele 1.635 anmeldelser om indbrud i den samme periode. Det svarer til et fald på over 30 procent.

I Østjylland har Østjyllands Politi i perioden modtaget 138 anmeldelser om indbrud.

- Vi sidder og kigger på hinanden og spørger: Kan det være rigtigt? Det er mindre, end vi er vant til, så det er glædeligt, siger Stig Heidemann, der er vagtchef hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at Østjyllands Politi blandt andet har forsøgt at gøre "gamle kendinge" opmærksomme på, at politiet holder øje med dem.

- Vi har holdt øje med vores kendinge og aflagt flere af dem et besøg, så vi har på forskellige måder gjort dem opmærksomme på, at vi holde øje med dem. Så man kan håbe, at det har haft en præventiv effekt, siger Stig Heidemann.

Som i de foregående år har det været juledag, den 25. december, som har budt på de fleste anmeldelser på landsplan. I år indløb der 295 af slagsen mod 458 sidste år. Tilbage i 2010 var antallet helt oppe på 464.

Landets mindste politikreds ligger på Bornholm, og her kan man glæde sig over, at julen ind til videre blot har budt på et enkelt indbrud.

Det er først og fremmest let omsættelige varer, som for eksempel smykker, iPads, mobiltelefoner og bærbare computere, tyveknægtene går efter.

Sådan fordeler anmeldelserne sig på de enkelte politikredse:

- Østjyllands Politi: 138

- Nordsjællands Politi: 131

- Syd- og Sønderjyllands Politi: 115

- Fyns Politi: 117

- Københavns Politi: 116

- Københavns Vestegns Politi: 110

- Midt- og Vestsjællands Politi: 95

- Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: 115

- Sydøstjyllands Politi: 77

- Nordjyllands Politi: 73

- Midt- og Vestjyllands Politi: 65

- Bornholms Politi: 1

Kilde: Rigspolitiet