Falckreddere stopper blokade

Falck-redderne har stoppet deres blokade i Skejby, efter politiet har opløst en blokade i Brønderslev.

Falckredderne har opløst deres blokade af Falcks vagtcentral ved Skejby. Det sker efter, at politiet har fjernet en blokade af vagtcentralen i Brønderslev.

I følge en pressemeddelelse fra redderne forlod de fredeligt området, da politiet bad dem om det.

- Aktionsgrupperne betragter dette skridt som optrappende, hvilket vi på ingen måde ønsker,. Derfor opløses øjeblikkeligt og frivilligt alle demonstrationer på vagtcentralerne i landet, siger Kim Elkjær, der er talsmand for reddernes Aktionsgrupper.

Redderne blokerede vagtcentralerne, fordi de mener, at Falck bryder en aftale om ikke at videreformidle den del af reddernes arbejde, der ikke er omfattet af et nødberedskab. Det drejer sig for eksempel autohjælp.

De opfordrer i pressemeddelelsen fortsat Falcks ledelse til at stoppe videreformidlingen af opgaver, så rederne kan få en "rolig og velovervejet afstemning på landsplan".

Der er indgået et forlig mellem Falck og reddernes faglige organisationer 3F og Chaufførernes Fagforening, men redderne har endnu ikke taget stilling til forliget og derfor strejker de fortsat. Rederne stemmer om forliget d. 21. juni.