Falck tager afstand fra kæde-mail

Mail opfordrer folk til at indtaste den nærmeste pårørende på mobiltelefonen til hjælp for Falckreddere, men mailen er ikke fra Falck.

Falck tager afstand fra en kædemail, der i øjeblikket cirkulerer.

Mailen, som angiveligt er fra Falck, opfordrer folk til at indtaste ens nærmeste pårørende på mobiltelefonen under navnet ICE, hvilket står for "In Case of Ermergency" (I tilfælde af ulykke, red.)

Dermed kan redderne i tilfælde af ulykker nemt komme i kontakt med pårørende. Alt sammen tilsyneladende en god ide, men mailen er ikke fra Falck.

TV 2 | ØSTJYLLAND har talt med afsenderen bag den mail, som stationen modtog i morges.

Han forklarer, at han personligt synes, ideen er god, men at han slet ikke var klar over, at Falck ikke synes om ideen.

Falck afviser

- Umiddelbart virker det som en god idé, men der er flere problemer. For det første skal man være stensikker på, at telefonen tilhører den rigtige person. Den skal også være opdateret, så skilsmisser og andre personlige forhold ikke giver problemer. Og så er der det etiske i at åbne andres telefoner, siger Falcks korpslæge, Sven Trautner til Århus Stiftstidende.

Metoden med at have en ICE-person indtastet i mobiltelefonen stammer fra England, hvor redderne efter terrorangrebet den 7. juli 2005 havde svært ved at identificere de omkomne, da folk i England ikke har personnumre på samme måde som i Danmark.

- Det kan muligvis fungere i andre lande, men jeg kan ikke se, at man kan gennemføre det i Danmark. Det er for usikkert. Derfor er vi ikke gået videre med det, siger Sven Trautner til avisen.

Lige nu cirkulerer mailen også i Norge.