Falck køber konkurrent

Det østjyske ambulanceselskab Respons bliver nu solgt til Falck

Foto: Responce

Redningsselskabet Falck har i dag valgt at opkøbe en af sine største konkurrenter på det danske marked.

Det er ambulanceoperatøren Responce med base i Horsens, der nu bliver en del af koncernen.

Responce har i dag otte ambulancestationer i blandt andet Horsens, Odder, Skanderborg, Brædstrup og Galten og driver også en akutlægebil i Silkeborg.

En hård konkurrence på ambulancemarkedet er en af årsagerne til, at ejer og grundlægger af Responce, Michael Kjær Sørensen, har valgt at sælge virksomheden:

- Efter de seneste udbudsrunder er prisniveauet på ambulancemarkedet i Danmark generelt presset i bund af nogle leverandører og set med mine øjne urealistiske i det lange løb. Jeg mener, at Responces overlevelse på langt sigt bedst sikres ved, at Falck fører selskabet videre. Vi har verdens bedste ambulancetjeneste i Danmark, den skal vi værne om, siger han i en pressemeddelelse.

Michael Kjær Sørensen fortsætter som adm. direktør Responce ligesom de nuværende aftaler med Region Midtjylland og Region Syddanmark om ambulancebetjening i Horsens- og Trekantområdet vil bestå:

- Sammen med ledelsen i Responce vil vi naturligvis til punkt og prikke leve op til de kontrakter, som Responce har indgået med de to regioner. Derudover ser vi frem til at videreudvikle koncepterne fra Responce, siger redningsdirektør i Falck Lars Vester.

Med opkøbet varetager Falck nu størstedelen af ambulancedriften i Region Midtjylland.