Fakta lukker fem butikker i Østjylland

Fakta-butikker i Randers, Aarhus og Silkeborg må dreje nøglen om

Torsdag meddelte Coop, at koncernen lukker 47 Fakta-butikker i Danmark. Fem af disse ligger i Østjylland.

- De har givet underskud det meste af deres levetid, og der har ikke været udsigt til, at vi kan vende det, lyder det fra informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen.

TV2 ØSTJYLLAND kunne tidligere fredag fortælle, at fire Fakta-butikker i Østjylland lukker. Fredag eftermiddag er Coops liste over de 47 butikker blevet offentliggjort. Listen viser, at endnu en østjysk butik er at finde på listen.

De fem østjyske Fakta-butikker, det drejer sig om, er Fakta på Guldsmedegade i Aarhus, Fakta i Egå, Fakta i Kolt, samt Fakta på Viborgvej i Silkeborg og Fakta i Spentrup nær Randers.

Vil hjælpe medarbejdere

Lukningerne berører cirka 900 medarbejdere på tværs af de 47 Fakta-butikker. 400 af de ansatte er under 18 år.

Salgsdirektør i Fakta-kæden, Henrik Knudsen, slår fast, at de har været meget tilfredse med de ansattes indsats, og at de vil forsøge at hjælpe så mange som muligt videre.

- Lukningerne har ikke noget med vores meget kompetente medarbejderne at gøre. Medarbejderne bliver opsagt, men vi prøver at hjælpe så mange som muligt over i andre butikker, siger Henrik Knudsen.

VIDEO: Butikskæden Coop er gået sammen med Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening og har skabt såkaldte økologiske folkeaktier i et forsøg på at sætte skub i dansk økologisk fødevareproduktion. Pengene skal så bruges på at købe jord, der skal dyrkes økologisk, og varerne skalefterfølgende sælges i Coops butikker som SuperBrugsen og Kvickly.

Lukkede butikker i 2016

Også i 2016 måtte butikskæden lukke en del af dens forretninger. Dengang var det 27 Fakta-butikker, der blev lukket på grund af underskud. 

Det drejede sig blandt andet om Fakta på Vestergårdsvej i Viby i Aarhus, samt butikken på Gammel Jennumvej i Jennumparken i det nordlige Randers.

Tilbage i januar varslede Coop så, at en række butikker igen skulle lukke, som følge af en ny strategi. 

Det har også tidligere været fremme, at Fakta, Kvickly og Brugsen-butikkerne skulle lægges sammen i én kæde, men den plan blev droppet.

Efter lukningen af de 47 butikker, der bliver gennemført i løbet af maj, vil Fakta-kæden bestå af 359 butikker i Danmark.

Coop lukker 47 Fakta-butikker, der ikke tjener penge nok. Se dem her.

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Kattegatbro illustration

Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog COVID-19 LIVE: SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Bøgen er sprunget ud, men varmen lader vente på sig.

Foråret lader venter på sig: Det kølige vejr fortsætter

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Dagens mest læste