Færre ulykker på E45

Den østjyske motorvej er blevet sikrere, viser statistik

Gennem de seneste år er det blevet mere sikkert at køre på motorvejen fra Horsens til Randers. Det fortæller P4 Østjylland.

Det viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik, der viser den glædelige udvikling.

I 2009 blev 38 dræbt eller kom til skade på den østjyske motorvejsstrækning. I 2013, hvor de seneste tal stammer fra blev ingen dræbt og kun 12 kom til skade.

- Det ser ud til, at det målrettede arbejde med at nedbringe antallet af de alvorlige trafikulykker har effekt. Men antallet af dødsulykker er stadig for højt. Derfor handler det om at bevare fokus. Og vi kan stadig gøre det bedre, så vi skal fortsat prioritere arbejdet med trafiksikkerhed højt, fordi forbedringer kan redde flere liv fremover og dermed hindre de tragedier, som dødsulykker i trafikken er, siger transportminister Magnus Heunicke til Vejdirektoratets hjemmeside.

Tendensen med de meget få dødsulykker er gældende for hele landet, og der kan være mange årsager til den positive udvikling.

- Vi har i Vejdirektoratet gjort meget for at forbedre sikkerheden for bilisterne, blandt andet ved at ombygge kryds, etablere hastighedsdæmpende foranstaltninger og i det hele taget gøre forholdene mere trygge og sikre på blandt andet hovedlandevejene. Det arbejde fortsætter vi naturligvis med, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet Marianne Foldberg Steffensen på direktoratets hjemmeside.

Afdelingslederen peger desuden på, at bilerne også blevet mere sikre, ligesom der er noget, der tyder på, at danskernes generelle trafikkultur har forbedret sig. For eksempel ser Vejdirektoratet færre eksempler på sprituskørsel.

Simone Nowack Pedersen (til venstre) og Nikiline Gade (i midten) fik begge stjålet deres identitet af gutten til højre

Hvem stjal Nikiline og Simones identitet?

Lige nu
Søren Brostrøm

liveblog COVID-19 LIVE: Kontakttallet er 1,1

auh

Regeringen genindfører rettigheder: - Der er rum til at åbne

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

forsvundne jane møller

Her leder politiet efter forsvundne Jane Møller

20070702-153634-5-1920x1284we

Fra mandag kan man samles 25 til udendørs idræt: - Det er en kæmpe fordel for os