Færre udsættes for vold

Antallet af voldsepisoder er faldet stødt

Risikoen for at blive offer for en vildtfarende knytnæve er blevet mindre de senere år. Det viser halvårstallene for antallet af anmeldelser om vold. I første halvår af 2012 blev der anmeldt godt seks procent færre voldsepisoder end samme periode sidste år.

Det er især antallet af anmeldelser om grov vold, der er faldet - i år var der 32 procent færre anmeldelser end samme periode sidste år.

"Trygt natteliv"

Forklaringen på de færre voldssager skal blandt andet findes i den indsats, Østjyllands Politi har kørt de seneste år under overskriften "Trygt natteliv".

- Vi er blevet meget synlige i nattelivet. Det betyder, vores responstid er meget kort, og vi derfor kan tage mange konflikter i opløbet, inden de udvikler sig til egentlige voldssager, siger leder af lokalpolitiet hos Østjyllands Politi, Jan Andersen

Generelt bliver færre udsat for såkaldt personfarlig kriminalitet, såsom vold, voldtægt, drab og brandstiftelse i Østjyllands Politikreds. Antallet af denne type anmeldelser af faldet med godt 10 procent.