Færre indbrud i Østjylland

Så er der godt nyt fra Østjyllands Politi

Der er glædelige nyheder fra Østjyllands Politi. Der er nemlig registreret færre indbrud i det første kvartal af 2015, end der gjorde tilsvarende sidste år.

Faldet er på samlet 18 procent. Især på Djursland kan borgerne glæde sig. Her er der tale om et fald på hele 40 procent, mens der i Aarhus og Favrskov Kommune er et fald på 20 procent.

- Det er noget af det mest krænkende for en person at blive udsat for indbrud, derfor er det selvfølgelig glædeligt, at færre borgere oplever det, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen, der er leder af Østjyllands Politis særlige indbrudsstab i en pressemeddelelse.

Faktisk er det kun i Randers, at tallene er negative. Her er der sket en stigning på 10 procent, og Østjyllands Politi vil arbejde målrettet med også at nedbringe dette tal.

I virkeligheden er det nok borgernes egen fortjeneste, at antallet af indbrud er faldet.

- Vi har igennem længere tid haft fokus på at opfordre borgerne til at henvende sig til os med det samme, de ser noget mistænkeligt i nabolaget, og den opfordring er der flere og flere, der har taget til sig. Ser man nogen, der er ved at bryde ind, så er det bare med at få ringet 112, så vi hurtigt kan få sendt en patruljevogn til stedet, siger vicepolitiinspektør Sten Sørensen i pressemeddelelsen.

Sidste år blev der registreret 1.133 indbrud, mens tallet i år er 927.