Færgekrig i farvandet

Ny kæmpefærge kan udløse krig på Kattegat

Nyheden om, at Mols-Linien har erhvervet en ny færge med en langt større kapacitet, og mulighed for at medtage mindre lastbiler, campingvogne og seks busser, kan ende med at udløse en færgekrig på Kattegat.

- Vi udelukker ingenting, heller ikke at vi på sigt indsætter en ekstra færge mellem Aarhus og Kalundborg. Men der skal være økonomi i det, siger pressemedarbejder Birte Dettmers, fra Flensborg-rederiet Förde Reederei Seetouristik til lastbilmagasinet.dk.

Förde Reederei driver i dag ruten mellem Aarhus og Kalundborg med en af de to traditionelle færger, som Mols-Linien tidligere sejlede med på ruten. Ruten har fokus på lastvognstrafikken, men medbringer også personbiler.

Pressemedarbejder Birte Dettmers siger, at Mols-Liniens nye færge ikke dukker op som en overraskende og truende konkurrent i tågen. Flensborg rederiet følger udviklingen på markedet tæt.

I Grenå har man heller ikke opgivet planerne om at etablere en ny færgerute til Hundested. Flere forskellige færger er i spil, og et nyt udspil kan ventes inden længe.

Kilde: Maritime Danmark