Fælles demonstration i Randers

Gamle og unge i fælles demonstration mod kommunale besparelser, der rammer ældrepleje og skoler. Byrådet mødes om spareplanerne i dag.

En stor folkemængde vil i dag demonstrere foran Randers Rådhus. Børn og forældre protesterer mod planer om at lukke skoler. De ældre protesterer over, at der skal spares 14 millioner kroner på ældreområdet.

Byrådet i Randers skal i dag blandt andet diskutere spareplanerne, der som udgangspunkt betyder, at tre skoler må lukke og der skal spares 14 millioner på at passe kommunens ældste.

Den lukningstruede Vorup Skole sender demonstranter til kulturudvalgsmøde. - Hvis ikke vi markerer os, kommer vores synspunkter aldrig frem, siger skolebestyrelsesformand på skolen, Lis Helgaard.

De ældre bliver ofte betragtet som en svag gruppe, men det kommer til at kræve styrke af de politikere, der i aften stiller op til høring om besparelserne på ældreområdet.

En af arrangørerne bag ældre-demonstrationen, Anne-Marie Ejsten Madsen, tror ikke politikerne undgår at lade sig påvirke af presset.

- Sidste år var der udsigt til lignende besparelser, men de blev næsten alle pillet af bordet, siger hun. Protesterne i Randers kulminerer om en uge, når byrådet afgør, hvor og hvor meget, der skal spares.

Se mere fra demonstrationen i aften på TV 2 / Østjylland.

_DSC0615

Lig fundet i Brabrand Sø: Identificeret som forsvundet kvinde

Munkholm afsnit 1 DIGI

play Serie: Tidligere zoo-ejer slipper ikke helt sit livsværk endnu

47feafc4-83e4-4f33-ae94-b102f20eef26

Forårsvejr er langt væk – ny uge bliver blæsende og våd

IMG_9055

Vil tælle alle landets edderfugle

Isabella og Moffe

VIDEO: Efter et år i isolation får Moffe endelig sin vaccine

Bertram Lyng Engelsted Jarkilde og Oskar Duvier Mehlbye

play De har forberedt sig i et år: Nu får Bertram og Oskar deres store drøm opfyldt