Erik Veje: Dommere tilbød mig at købe sejr

Det er ikke kun klubberne, der forsøger at påvirke resultaterne i international håndbold ved at bestikke dommerne.

Den danske toptræner Erik Veje Rasmussen, der gennem flere sæsoner har stået i spidsen for Århus GF i mændenes liga, blevet tilbudt at købe en sejr i en af de europæiske turneringer.

Det fortæller han til Politiken. Dommerne ved altså, hvad de er værd. Og derfor er nogle af dem rejsende i sejre og nederlag- til faste takster, som oplyses af 'mellemmænd'.

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det kun er toppen af isbjerget, vi ser lige nu«, siger Erik Veje Rasmussen, der er noteret for 233 landskampe - og som regnes for den bedste danske håndboldspiller gennem tiden.

- Men det er imidlertid også en top, der har været synlig i mange år, men som ingen har været interesseret i at gøre noget ved. Desværre, siger Erik Veje til Politiken.

Bestikkelse skæmmer sporten, men træneren er glad for, at sagerne kommer frem.

- For så er der håb om, at der gøres noget ved problemet. Og det er stort. Der er nærmest ingen grænser for, hvad der foregår, og det er på tide, at der bliver ryddet op, siger han.

- Både som træner og spiller har jeg oplevet farceagtige situationer, hvor jeg har været sikker på, at tingene ikke er gået til på reel vis, men hvor det selvfølgelig også var umuligt at dokumentere noget.

- Jeg har oplevet et konkret tilfælde, hvor jeg som klubtræner er blevet kontaktet af en mellemmand, der på vegne af et dommerpar ville høre, om vi var indstillet på at betale taksten for en sejr i en af de europæiske turneringer. Og det svarede jeg nej til. Og mere vil jeg ikke sige om dén sag, siger Erik Veje til Politiken.