Erhvervsskole får kritik

Erhvervsskolen Tradium har fået kritik for sin markedsføring

Foto: Colourbox

På erhvervsskolen Tradium i Østjylland kan motorcyklister købe et to-dages køreteknisk kursus for 2.600 kroner.

Men der findes en billigere måde at få kurset på, skriver Avisen.dk.

I motorcykelmagasiner og på motorcykelklubbers hjemmesider har skolen nemlig reklameret med et tilsyneladende identisk AMU-kursus, hvor deltagere kun skal betale 220 kroner.

Det har nu udløst et gult kort fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, som skal forhindre misbrug af de mange hundrede millioner, som gives i støtte til efteruddannelse gennem AMU-kurser.

- Vi har fundet anledning til at indskærpe over for skolen, at de ikke kan anvende den markedsføring, det ordvalg og de medier, som de har gjort her, siger chefkonsulent Michael Østergaard til Avisen.dk.

'Køreteknik i verdensklasse', står der i annoncematerialet om kurset, som kræver motorcykelkørekort, og frister med billeder af hurtige racermotorcykler i skarp sidelæns drejeposition.

Men det såkaldte kursusmål hedder 'Køreteknik for to- og trehjulede køretøjer', og er ifølge myndighederne primært målrettet postansatte, som kører knallert eller trehjulede el-cykler.

Postdanmark oplyser til Avisen.dk, at ingen af deres knallerter eller køretøjer kræver motorcykelkørekort.

Postansatte kan altså ikke komme med på kurset, med mindre de som privatpersoner har et motorcykelkørekort. Motorcykelbetjente må heller ikke være med, fordi deres uddannelse er for lang til AMU-kurser.

Ud over at kritisere markedsføringen af kurset har Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen nu bedt Industriens Fællesudvalg om at revidere det pågældende kursusmål.

- Det er udviklet til posten, fordi de begyndte at køre meget på knallerter. Og det har jo ikke noget med motorcykler at gøre. Så vi skal ind og revidere det her, så der ikke kan opstå misforståelser, siger Kaj Andersen, der er uddannelseskonsulent fra 3F og formand for det postale udvalg under Industriens Uddannelser til Avisen.dk.

Afviser snyd

Indtil for få år siden var AMU-systemet plaget af omfattende svindel og misbrug af støttekroner, som også involverede erhvervsskoler.

Hos Tradium afviser administrerende direktør Tage Andersen, at der er tale om snyd.

- Grunden til det særlige fokus er naturligvis, at der for år tilbage var nogle skoler, der kom til at hæve nogle bevillinger, som de ikke skulle have gjort. Men der er slet ikke mistanke om, at vi hæver uberettigede midler på den måde, siger han til Avisen.dk.

Tradium udbyder seks AMU-kurser fra april til juli, som finder sted på det køretekniske anlæg Ring Djursland på nøjagtig samme datoer, som det almindelige køretekniske MC-kursus.

Ifølge Tage Andersen er der tale om to helt forskellige kurser, som afholdes parallelt for bedre at udnytte kapaciteten på det køretekniske anlæg.

- Vi kan godt se, at den annonce, vi fik lavet, ikke var helt heldig, fordi man kan blive forvirret over, om man skal tilmelde sig AMU eller selv betale. Det er vi ved at udrede nu og henvender os konkret til dem, der har tilmeldt sig kurset, for at sikre, at alt foregår efter bogen, siger han til Avisen.dk.