Erhvervslivet forventer vækst

Hovedparten af lederne på de lokale virksomheder forventer stigende omsætning, overskud og eksport i anden halvdel af 2015

De østjyske ledere ser frem til et godt efterår. Størstedelen af virksomhedslederne forventer nemlig vækst i den sidste halvdel af 2015.

En konjunkturundersøgelse, der er foretaget af fagorganisationen Lederne, viser, at 65 procent af de 347 adspurgte ledere i Østjylland tror på, at omsætningen vil stige de kommende måneder, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

29 procent regner med uændret omsætning, mens kun seks procent tror, at omsætningen er for nedadgående.

Når det gælder virksomhedernes overskud og produktion, forudser henholdsvis 61 og 57 procent af lederne, at kurverne vil stige, mens der på eksportområdet er 56 procent, som vurderer, at der er stigninger i vente i 2. halvår af 2015.

Udvider, ansætter og investerer

- De østjyske virksomheder viser i høj grad nu en risikovillighed i forhold til øget vækst og beskæftigelse. De udvider, ansætter og investerer i nye muligheder, siger afdelingsformand for Lederne Østjylland, Mette Høgsted, i meddelelsen.

- Konjunkturundersøgelsen er et udtryk for, at virksomhederne nu tør investere og udforske sit potentiale. De udviser ikke længere samme tilbageholdenhed, som de gjorde under krisen. Virksomhederne er nu klar til at se fremad. Der er en tro på overskud, og at den positive spiral fortsætter.

Ledernes konjunkturundersøgelse er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 2.381 ledere, heraf 347 fra Østjylland, hvor alle er ansat på virksomheder i den private sektor.