Erhvervsfolk i ny havnebestyrelse

For første gang er tre repræsentanter for erhvervslivet trådt ind i bestyrelsen for Århus Havn.

Torsdag konstituerede den nye bestyrelse for Århus Havn sig.

Det er Århus Byråd, der sammensætter Århus Havns bestyrelse, og som noget nyt er fire af pladserne tildelt personer, der ikke har sæde i byrådet. Tre af dem kommer fra det lokale erhvervsliv:
Agneta Björkman, der er direktør og rådgiver i VERA Consultancy, Peter Bohnsen, direktør og medejer af Webco Invest ApS, Jabami ApS, Lyngbygaard Golf Center og ejendomsfirmaet Bricks A/S og Hans Henrik Kjølby, der er administrerende direktør i Jysk Holding A/S

I de kommende fire år består havnebestyrelsen desuden af borgmester Nicolai Wammen (S) (formand), Gert Bjerregaard (V) (næstformand), Thomas Medom (SF) og medarbejderrepræsentantem Curt Verner Jensen.

- Jeg glæder mig over, at vi nu har fået gennemført en ændring af havnens bestyrelse, så den fremover også omfatter erhvervsfolk, der kan bidrage med nye og bredere kompetencer. Vi har dermed fået sat et meget stærkt hold, som kan være med til at styre Århus Havn sikkert i et stadig mere konkurrencepræget marked. Jeg er desuden meget glad for, at Gert Bjerregaard er valgt som næstformand i bestyrelsen, siger Nicolai Wammen.