Er den hvide jul aflyst?

Nyt snevejr efterfølges af plusgrader i weekenden

Selv om der er ny sne på vej til Østjylland, får sneen næppe lov til at blive liggende ret længe. I weekenden er der således udsigt til temperaturer på op til syv plusgrader.

I første omgang er der udsigt til en fredag med snefygning, isslag og blæst af kulingstyrke. Uvejret skyldes faktisk, at der er plusgrader på vej. Men kulden skal først trykkes væk af en kraftig blæst.

- Fronterne med varme nærmer sig i løbet af fredagen, og det betyder, at vinden over Danmark øges ret kraftigt til en kulingstyrke, siger vagthavende hos DMI, Mogens Rønnebek til Ritzau.

Blæsevejr topper natten til lørdag

Ifølge DMI vil blæsten først trække snefygning med sig. Fredag aften trækker et nedbørsområde op over Danmark, hvorefter der er risiko for slud og isslag. Det kraftige blæsevejr vil toppe natten til lørdag.

- Når vi når frem til lørdag morgen, så trækker varmen op over landet, og vi får plusgrader. Nedbøren hører efterhånden op, siger vagthavende.

- Vi får tøvejr fra lørdag til onsdag, så sneen bliver ikke liggende længe, siger Mogens Rønnebek.

Solen kigger ikke frem

Selv om det bliver en mild weekend med grader over frysepunktet, så vil solen næppe kigge frem.

- Det bliver en rigtig gråvejrslørdag med temperaturer fra to til syv plusgrader. Og der kan også falde regn i ny og næ.

Ifølge DMI kan fredagens kraftige blæsevejr på ingen måde kan sammenlignes med den storm og de efterfølgende udfordringer, der ramte landet i sidste weekend.

- Det er helt anderledes denne gang. I søndags gik det jo hen og blev koldt bagefter. Nu bliver det varmt, siger vagthavende.