Er bussen forsinket? Ny app viser hvornår bussen dukker op

En ny app viser live-bustider, så man kan se, hvor lang forsinkelse, der er på ens bus

02:08

Det er desværre ikke altid, at bussen kommer til tiden. Det kan gøre, at man kommer for sent på arbejde eller til en aftale.

Men indtil videre har det været svært at finde ud af, hvor meget forsinket ens bus er. Det vil en ny app ved navn Busven lave om på.

Jeg kunne bruge appen, fordi jeg skal på arbejde, og så er det lidt et problem med busserne

Mai-Britt Nygaard Mikkelsen

- Det er et behov, jeg selv har haft som studerende, hvor jeg skulle tage bussen til og fra studiet, og det jeg egentlig ofte havde behov for at vide, det var, hvornår den bus gik fra busstoppested, siger Kristian Rossen Kristensen, der er medejer af Busven. 

Læs også Kæmper mod nedlæggelse af busruter: 10.000 har nu skrevet under

Og app’en bliver taget vel imod af de pendlere, som TV2 ØSTJYLLAND fangede i Aarhus onsdag.

- Jeg kunne bruge appen, fordi jeg skal på arbejde, og så er det lidt et problem med busserne, siger Mai-Britt Nygaard Mikkelsen.

- Det kan jeg bruge til rigtig meget, fordi så kan jeg se, om jeg skal tage en anden bus, siger Mette Thomsen Weisbjerg. 

Læs også Gratis busser giver mere byliv: Det er et knaldgodt tilbud

Der er dog mange andre apps, som kan hjælpe folk med at planlægge en rejse, derfor er det også en helt bestemt målgruppe, som Busven forsøger at ramme.

- Vi fokuserer på de daglige pendlere, der allerede ved, hvilken bus de skal med, og det kan de se her i Busven. Der har man et favoritstoppested, og det er også muligt at se, hvis bussen er forsinket, fordi der er livetider på busserne, siger Kristian Rossen Kristensen.

App’en henter sine data fra Rejseplanen, og langt de fleste busser er med på app’en.