Enige hospitaler: Skal kunne bøje regler for at give værdig død

Alle de store østjyske hospitaler bakker op om Aarhus Universitetshospital, der opfyldte Carsten Hansens sidste ønske

Carsten Hansen i en af sit livs sidste stunder. På en altan med en solnedgang, et glas vin og en smøg. Foto: Aarhus Universitetshospital

​Der er massiv opbakning til Aarhus Universitetshospital, der fredag aften opfyldte den døende Carsten Hansens sidste ønske om en smøg og et glas vin, inden han sov stille ind. 

Læs også Rikke gav Carsten den sidste smøg: Så må regler være regler

Egentlig imod reglerne, men også blandt regionens øvrige hospitaler er der enighed om, at det var det rigtige at gøre. Det viser en rundringning foretaget af TV2 ØSTJYLLAND.

Regionshospitalerne i Randers, Horsens og Silkeborg er alle enige om, at der blev handlet korrekt hos Aarhus Universitetshospital, der fandt en altan, så Carsten Hansen kunne få sin smøg.

- Jeg synes, man har fundet en god, pragmatisk løsning til gavn for patienten og på patientens præmisser. Vi skal overholde reglerne, men vi skal selvfølgelig også lytte til patienten, siger Jonas Dahl, direktør hos Regionshospitalet i Randers, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Fredag døde Carsten: Sådan opfyldte sygehus hans sidste ønske

- Jeg håber, vi ville gøre det samme, men det er jo en konkret vurdering, hvor man skal tage mange hensyn, men jeg har tillid til, at det sundhedsfaglige personale kan tage den rigtige beslutning, siger han.

Han bakkes op af sin kollega i Hospitalsenhed Midt.

'Vi følger gængse regler og retningslinjer, og de er til for at blive fulgt. Men samtidig beder vi også vores personale om at vise konduite og forståelse i disse svære situationer, og de må godt bøje reglerne en smule i en lignende situation som den i Aarhus, hvis det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt og ikke til gene for andre patienter’, skriver lægefaglig direktør, Michael Brauner Schmidt, til TV2 ØSTJYLLAND.

Tusindvis af mennesker hyldede på Facebook Aarhus Universitetshospital og sygeplejerske Rikke Kvist for at tage beslutningen om at bøje reglerne en smule.